Woningen Nesselande Waterwijk

Twee buurpanden in de Rotterdam Nesselande Waterwijk

De opdrachtgevers in Nesselande Waterwijk wensten beide een energieneutraal huis. Om die reden werden de panden opgetrokken uit EPS-bouwelementen. Omdat de maten van deze EPS-blokken gestandaardiseerd zijn, is de modernistische vormgeving in belangrijke mate bepaald door de gekozen bouwmethode.

De gevelafwerking is uitgevoerd met een fijne witte pleister. In tegenstelling tot traditionele metselbouw worden bij deze bouwwijze de kozijnen pas geplaatst nadat de gevels opgetrokken zijn. De kozijnen zijn uitgevoerd in donker geanodiseerd aluminium met zonwerend triple-glas. Uiteraard zijn beide panden voorzien van zonnepanelen en een WTW-installatie.

Beide panden staan op een vierkant eiland, waarop in de nabije toekomst nog twee woonhuizen opgetrokken zullen worden. Omdat de voorgevels vanwege de stedenbouwkundige eisen vrij dicht op de (nog te bouwen) andere twee woonhuizen staan, hebben deze voorgevels een gesloten karakter, terwijl voor de aan het water gelegen achterzijde is gekozen voor meer openheid.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!