Bedrijfspand Vedotec

Dit bedrijfspand in de polder van Nesselande hebben we gebouwd voor Vedotec, een familiebedrijf dat tot de grootste spelers van gebouwautomatisering in Nederland behoort. De opdracht die oprichter en eigenaar Piet van Veelen ons meegaf was klip en klaar: ontwikkel een bedrijfsruimte die zo sociaal en zo groen mogelijk is. Het perceel omvat een kantoor- annex trainingsruimte en een vier keer zo groot magazijn.

Piet van Veelen over zijn wensen: “Ons kantoor moet sociale interactie stimuleren tussen collega’s onderling. Het moet echt een plek zijn waar men elkaar graag ontmoet. Dit klimaat willen we ook voor onze klanten creëren, zodat ze ook graag bij ons langskomen.” En ook de ecologische ambities van Van Veelen zijn niet gering: “We willen een volledig klimaatneutraal gebouw, met zoveel mogelijk gebruik van gerecyclede materialen.

Om deze doelstellingen te realiseren is gebruik gemaakt van 30 procent gerecycled beton. Het dank van het kantoorgebouw is voorzien van een homogeen niet-betalkt EPDM-membraan met sedum-cassettes. Het dak van het magazijn heeft van een witte EPDM-dakbedekking, die zonnestralen weerkaatst en de warmte niet absorbeert. Het grootste deel van het magazijndak is bovendien voorzien van zonnepanelen. Het surplus aan stroom dat deze op mooie dagen opwekken wordt inpandig opgeslagen in grote accu’s.

De kantoren zijn uitgerust met driedubbel glas. Aan de binnenzijde is een intelligente zon- en daglichtregeling geïnstalleerd, waarbij de rolgordijnen automatisch meebewegen met de zon. De gebruikte Interface-vloerbedekking is CO2-neutraal. De gevels zijn bekleed met latten van snelgroeiend Europees vurenhout, dat dankzij een speciale warmtebehandeling net zo degelijk is als tropisch hardhout, maar dan zonder de nadelen. Langs de latten groeien groenblijvende klimplanten.

Kernwoorden bij de inrichting en stoffering van het Vedotec-kantoor zijn circulair, groen, duurzaam en functioneel. Dat betekent dat bestaand meubilair een tweede leven heeft gekregen. Maar ook dat de nieuwe meubels zoveel mogelijk groen zijn. Denk daarbij aan meubilair en stoffering die gemaakt zijn van gerecyclede PET-flessen.

Het bedrijfspand Nesselande Vedotec is niet alleen een kantoor, trainingsruimte en magazijn, maar tegelijkertijd ook één grote demo-ruimte. Piet van Veelen: “Van ieder merk dat we leveren zit er wel iets in ons energieneutrale pand. Alle onderdelen komen samen op één touchpanel in onze centrale hal. Zo weten we precies wat we verkopen en wat onze klanten ermee kunnen. Ons pand is dus eigenlijk één grote demo-ruimte! Onze gedegen logistieke afdeling zorgt ervoor dat alles netjes en op tijd geleverd wordt.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!